Hola,

Mijn naam is Amalija Zorotović en ik ben een tattoo artiest uit Kroatië. Ik ben opgegroeid op een heel klein en exotisch eiland, genaamd Vis.

Mijn hele leven ben ik al gepassioneerd over kunst en creativiteit en ik heb daarom besloten tattoo artiest te worden. Op deze manier kan ik mijn kunstwerken op de huid van mensen plaatsen. Ik heb twee masters gedaan, in Rehabilitation Phonetics en Applied Linguistics. Nadat ik dit had gedaan kwam ik erachter dat mijn roeping om kunst te maken te sterk was en ben ik toch dat pad gaan volgen. Mijn broer heeft mij voornamelijk de kneepjes van het vak geleerd. Hij tatoeëert nu al meer dan tien jaar, dus hij heeft me veel informatie kunnen geven. Veel tijd doorbrengen in de tattooshop maakte me alleen maar meer enthousiast. Mijn innerlijke stem vertelde me dat ik mijn droom achterna moest gaan en daar ben ik naar gaan luisteren. Nu ben ik een tattoo artiest en kan ik mensen blij maken met het eindproduct van mijn inspanningen.

Ik besteed veel van mijn vrije tijd aan tekenen of schilderen en het maken van houtskoolportretten. Ik verras mijn vrienden graag met een portret van hun tweeën of hun geliefde. Schrijven is mijn tweede baan. Als feestjournalist ga ik aan de slag met rapporten, aankondigingen en heb ik interviews met grote Dj’s.

Als ik mijn favoriete tatoeagestijlen zou moeten kiezen, zouden dat zeker dotwork, mandala, heilige geometrie, ornamental en fine-line zijn. Ik ben dol op bloemen tatoeëren en al helemaal als ik dit kan combineren met mandala’s en dotwork patronen. Verder geniet ik van blackwork en zachte schaduwen. Ik beschouw elke tattoostijl absoluut als prachtige kunstwerken op zich en dit zijn slechts mijn persoonlijke voorkeuren. Een groot deel van mijn werk is te vinden op https://www.instagram.com/zoro_ink/, je kunt hier gerust even een kijkje nemen.