Ik ben Tom van Oudenaarden,

Piercen is de lust in mijn leven geworden en zou niet meer anders willen doen. Het leuke van werken in een studio vind ik de omgang met verschillende mensen. Iedereen die bij mij binnenkomt zal dan ook met respect en aandacht behandeld worden.

Vroeger begonnen met werken als kok in restaurants en ik heb dat altijd met heel veel plezier gedaan tot ik in 2004 een motor ongeluk kreeg. Daar is mij rechter pols beschadigd en was werken in keukens niet meer te doen. Natuurlijk ben ik niet stil gaan zitten, maar op zoek gegaan naar ander leuk werk. Ik heb verschillende dingen geprobeerd, visboer, pakketbezorger enz. Ik kon daar mijn draai niet vinden.

Al vanaf jonge leeftijd ben ik erg geïnteresseerd in Piercings en Tattoo en heb op mijn 15de mijn eerste echte piercing laten zetten. Toen ik 16 jaar was heb ik ook me eerste tatoeage laten zetten. Ik ben tattoo’s en piercings blijven verzamelen en toen ik niet meer in de horeca werkte heb ik ook zichtbare piercings en tattoo’s laten zetten.

Door die interesse ben ik eens op zoek gegaan naar hoe ik zou kunnen leren piercen. Ik ging in die tijd veel met paps mee naar Barcelona waar om de hoek van het huis een studio zit. Toen ik een beetje contact kreeg met de eigenaar was ik veel te vinden in die studio. Daar het ik een hele hoop dingen gezien en geleerd over piercen en alles wat daar bij hoort.

In Nederland ben ik stad en land afgeweest om een leer plek te vinden. In 2006 was het dan zo ver en kwam ik terecht bij een piercing shop in Utrecht waar ik mijn kennis heb kunnen uitbreiden. Ik had mijn droombaan gevonden!

Op 1 januari 2014 opende ik de deuren van mijn eigen Studio ( piercing Studio Utrecht ).

Tegenwoordig doe ik meer dan piercen alleen. Omdat er veel vraag is naar sieraden die niet bestaan ben ik een opleiding goudsmeden gaan doen die ik in 2011 met succes heb afgerond. Als spreker ben ik vaak op IT Innovatie beurzen en congressen om lezingen te geven over de digitale toekomst. E-Health, wearables en implantables je kan het zo gek niet bedenken of het is in ontwikkeling.

Om mensen een breder aanbod te kunnen doen op het gebied van Body Art ben ik begonnen met brandmerken, scarification, 3d implantaten, magneten, RFID/NFC implantaten en body suspension en Tong-Splits
Ik ben de enige in regio Utrecht die aan deze vormen van bodymodification doet.

In begin 2019 heb ik een Studio in de Twijnstraat te Utrecht gekocht waar ik nu met een heel leuk team aan het werk ben. Deze locatie is groot genoeg om ook een Tattoo gedeelte te hebben en is mijn droom uitgekomen. Piercing&Tattoo Studio Utrecht is echt mijn kindje en ben sinds de gelukkigste man op aarde.

Hey hoi,

Ik ben Rick Jansen en vanaf jongs af aan ben ik al gefascineerd door tattoos, piercings en body-mods.

Toen ik mijn middelbare school had afgerond, wilde ik dan ook niets anders doen dan aan de slag in een studio. Wetende dat ik daar eigenlijk nog te jong voor was, heb ik me gestort op een andere grote passie: film en grafisch design.

Nadat ik mijn opleiding audiovisueel specialist succesvol had afgerond, kreeg ik de kans om bij Tom te komen leren. Komen leren, dat betekende bij Tom niet alleen een gaatje leren prikken. Maar vooral hoe alles werkt rondom het piercen. Hoe de anatomie in elkaar zit, de hygiëne in de shop, de nazorg en persoonlijke hygiëne van de klant.

Alles wat ik zelfstandig doe, doe ik met Toms vertrouwen. Ik voel me niet happy om dingen te doen, die ik nog niet volledig begrijp.

Ik hou ervan om te kijken naar mogelijkheden. Laat jouw anatomie een specifieke piercing niet toe? Dan gaan we kijken naar wat de mogelijkheden zijn, om toch zo dicht mogelijk bij je originele idee te komen. Daarnaast werk ik graag met een combinatie van meerdere piercings. Hierbij is het natuurlijk de kunst, om het allemaal netjes uit te lijnen met elkaar en er eventueel een geheel van te maken.

Als je wil, kan je wat voorbeelden van mijn werk vinden op Instagram: https://www.instagram.com/piercingsbyrick/ Tot snel in de shop! Ik heb veel zin om jullie te helpen en misschien wel een tof project te starten.

Hallo!

Mijn naam is Simone van Wijk en ik ben sinds kort bezig met het leren van dit geweldige vak.

Voordat ik hier ben begonnen, heb ik een tijd in het kappersvak gezeten. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat dit het toch niet helemaal was voor mij en was ik op zoek naar iets wat beter bij mij past.

Op mijn 14e, kreeg ik de mogelijkheid om mijn eerste helix piercing te laten zetten. Hier werd ik zo gelukkig van, dat het mij heel mooi leek om dat gevoel ook aan anderen te kunnen geven. Deze gedachte heb ik vastgehouden en daarom ben ik nu hier. Tom en Rick hebben ervoor gezorgd dat ik bij hun mijn droom kan verwezenlijken.

Tot nu toe zal ik me nog veel bezighouden met regelen van alles om het piercen heen, zoals de nazorg aan jullie uitleggen. Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat ik jullie ook kan gaan piercen, als jullie dat willen natuurlijk ;). Ik zal mijn uiterste best doen om jullie zo goed mogelijk te helpen en te woord te staan. Als ik ergens over twijfel, zal ik dat ook eerlijk laten weten en overleggen met Tom of Rick.

Hopelijk tot binnenkort in de studio!