Welkom op de nazorg pagina voor je nieuwe piercing

Hey hoi, wat leuk dat je een nieuwe piercing hebt laten zetten.

Wij van Piercing Studio Utrecht hebben ons best gedaan om je piercing zo goed mogelijk te plaatsen, op een zo hygiënisch mogelijke manier, met super sieraden van top leveranciers uit het binnen- en buitenland.

Je hebt in de shop een uitleg gehad over hoe Tom vind dat je een piercing moet verzorgen. Daarbij heb je eventueel een flesje anti bacteriële zeep of schuim aangeschaft. De hoeveelheid zou voldoende moeten zijn voor ongeveer 6 maanden.

Natuurlijk heb je het kaartje mee gekregen waardoor je op deze “verborgen” pagina bent gekomen. Op dit kaartje staat de volgende informatie:

 • De datum van piercen en na hoe veel weken we je graag terug zien voor een check-up, omdat we graag na een paar weken willen kijken hoe jouw genezingsproces verloopt. Op deze manier kunnen we samen de beste strategie voor jou bepalen. Mocht je vaker langs willen komen, ben je natuurlijk altijd welkom.
 • Het sieraad en de maat die we gebruikt hebben bij het zetten van je piercing.
  Dit sieraad is waarschijnlijk niet het sieraad dat jij uiteindelijk wil gaan dragen, omdat het te lang is (dit om een zwelling op te kunnen vangen). We adviseren je graag over de aanschaf van nieuwe sieraden en helpen je met liefde om het sieraad te vervangen, zodra je lichaam daar aan toe is.
 • Niet te vergeten de naam van je piercer.

Tom streeft er naar om the best of the best aan personeel op de werkvloer te hebben. Yo ja sorry, we zijn een beetje apart volk hihi.

Op deze pagina staat alles over de nazorg van je piercing nog eens stap voor stap uitgelegd.
Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn, bellen naar de shop!!! 030-7857162

Nazorginstructie voor piercings

De piercing moet worden beschouwd als een wond en ook als zodanig behandeld worden. Voor een zo goed en vlot mogelijke genezing, moeten de volgende regels in acht worden genomen. Totdat de wond genezen is, is het handig dat het sieraad niet tegen de huid aan ligt of drukt.

 • Het zal er niet uitzien als een genezen piercing, totdat het volledig genezen is. Probeer dit zeker niet te verstoppen met make-up op en om de wond.
 • Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen. Moet je de piercing toch aanraken, altijd eerst even je handen wassen.
 • Was het sieraad en de huid eromheen #1………….. keer per dag, gedurende de gehele genezingsperiode (zie indicatie genezingstijden) met mijn milde ongeparfumeerde antibacteriële zeep of schuim. Je hoeft het sieraad niet heen en weer te bewegen of rond te draaien.
 • Maak de omgeving van de wond en het sieraad na het wassen goed droog, met keukenrol. Bacteriën hebben vocht nodig voor celdeling (om te groeien) dus niet goed droog maken levert altijd ellende op.
 • Gebruik geen wonddesinfectiemiddelen, zoals Sterilon of Betadine. Deze zijn te agressief en maken meer schade, dan dat goed voor je is.
 • Draag geen pleisters over de piercing, behalve kortdurend indien nodig tijdens sportactiviteiten.
 • #2……………… weken je hoofd boven water houden met zwemmen, geen sauna, stoombad en niet in de hele volle zon.
 • Laat het sieraad minimaal #3………….. maanden zitten voordat je gaat wisselen. Het balletje kan tussendoor wel gewisseld worden.

De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing en ook per persoon. Je algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk. Direct na het piercen kan de gepiercete plek rood worden en opzwellen. Het sieraad is waarschijnlijk lang genoeg om de zwelling op te vangen, zonder dat het klem komt te zitten. Bij te lange of te kleine sieraden is er een grotere kans op infecties en complicaties. Gedurende de genezingstijd moet het sieraad voortdurend ruimte hebben en niet te strak of te los zitten. Als je twijfelt of je er een te kort staafje in hebt, neem dan contact op met de shop!!!

 

 Indicatie van genezingstijden van piercings 

De recentelijk geplaatste piercing zal over het algemeen enkele dagen gevoelig zijn of wat pijn doen. Daarna moet de pijn verdwenen zijn. Is dit niet het geval dan moet je contact opnemen met je piercer of in het uiterst geval met de huisarts. Verwijder het sieraad niet voordat een piercer of een arts is bezocht. Tijdens de genezingstijd mag het sieraad niet verwijderd worden. Dit ter voorkoming van het dichtgroeien van de piercing en infectiegevaar.

Oorlel 6 tot 9 weken
Kraakbeen oor 3 tot 9 maanden
Neus (neusvleugel en septum) 7 tot 9 weken
Lip 7 tot 9 weken
Wenkbrauw 6 tot 8 weken
Tong 4 tot 6 weken
Navel 6 tot 9 maanden
Tepel 6 tot 9 maanden
Dermal anchors 6 tot 8 weken
Suface piercing 3 tot 9 maanden

Dit zijn gemiddelde genezingstijden, gegeven door de GGD en kunnen per persoon verschillen.

Heb je twijfels over het genezen van je piercing neem dan altijd contact met ONS op.
Liever 10x te veel dan 1x te weinig.