Welkom op de nazorg pagina voor je nieuwe piercing

Hey hoi, wat leuk dat je een nieuwe piercing hebt laten zetten.

Wij van Piercing studio Utrecht hebben ons best gedaan om je piercing zo goed mogelijk te plaatsen op een zo hygiënisch mogelijke manier met super sieraden van top leveranciers uit binnen en buitenland.

Je hebt in de shop een uitleg gehad over wat Tom vind hoe je een piercing moet verzorgen. Daarbij heb je een flesje anti bacteriële zeep mee gekregen dat voldoende moet zijn voor 4 tot 5 maanden je piercing verzorgen.

Natuurlijk heb je het kaartje mee gekregen waardoor je op deze “verborgen” pagina bent gekomen.

Op dit kaartje staat de volgende informatie.

 • De weblink naar deze geweldige pagina die je overal ter wereld gewoon kan bekijken op je smartphone, tablet en PC.
 • Snelle contact gegevens van de shop.
 • Gepersonaliseerde nazorg voorschriften (de # ‘s 1, 2 en 3)
 • De datum van piercen en na hoe veel weken we je graag terug zien voor een check up.
  omdat we graag na een paar weken willen kijken hoe jouw genezing proces verloopt zodat we samen de beste strategie voor jou kunnen bepalen.
 • Het sieraad en de maat die we gebruikt hebben bij het zetten van je piercing.
  dit sieraad is waarschijnlijk niet het sieraad dat jij uiteindelijk wil gaan dragen omdat het te lang is (dit om een zwelling te kunnen opvangen). We adviseren je graag over de aanschaf van nieuwe sieraden en helpen je met liefde om het sieraad te vervangen zodra je lichaam daar aan toe is.
 • Niet te vergeten de naam van je piercer.

Tom streeft er naar om the best of the best aan personeel op de werkvloer te hebben. Yo ja sorry, we zijn een beetje apart volk hihi.

Op deze pagina staat alles over de nazorg van je piercing nog eens stap voor stap uitgelegd.
Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn, bellen naar de shop!!! 0302145744

Nazorginstructie voor piercings

De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing en ook per persoon. Je algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk. Direct na het piercen kan de gepiercete plek rood worden en opzwellen. Het sieraad is waarschijnlijk lang genoeg om de zwelling op te vangen zonder dat het klem komt te zitten als je twijfelt of je er een te kort staafje in hebt neem dan contact op met de shop!!! Bij te lange of te kleine sieraden is er een grotere kans op infecties en complicaties. Gedurende de genezingstijd moet het sieraad voortdurend ruimte hebben en niet te strak of te los zitten. Heb je hier twijfel over neem dan zo snel mogelijk contact met me op. De piercing moet worden beschouwd als een wond en ook als zodanig behandeld worden. Voor een zo goed en vlot mogelijke genezing moeten de volgende regels in acht worden genomen.

Tot dat de huid genezen is is het handig dat het sieraad niet tegen de huid aan ligt of drukt en het zal er niet uitzien als een genezen piercing totdat het genezen is. Probeer dit zeker niet te verstoppen met make-up op en om de wond.

 • Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen.
  Moet je de piercing toch aanraken, altijd eerst even je handen wassen.
 • Was het sieraad en de huid eromheen de eerste  # 1 …………. weken 2x per dag en daarna 1x per dag gedurende de rest van de genezingsperiode (zie indicatie genezingstijden) met mijn milde ongeparfumeerde antibacteriële  zeep (of uni-cura balance).
 • Maak de omgeving van de wond en het sieraad na het wassen goed droog met keukenrol. Bacteriën hebben vocht nodig voor celdeling (om te groeien) dus niet goed droog maken levert altijd ellende op.
 • Gebruik geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine of de wond. Deze zijn te agressief en maken meer schaden dan dat goed voor je is.
 • Draag geen pleisters over de piercing, behalve kortdurende indien nodig tijdens sportactiviteiten.
 • Draag bij een bodypiercing (bijv. tepel of navelpiercing etc.) niet al te strakke kleding. Tijdens het genezingsproces altijd kleding van katoen dragen (denk ook aan een bh bijv.).
 • #2……………… weken niet zwemmen, in bad, sauna of stoombad. Bij piercings in het gezicht en oren je hoofd boven water houden tijdens zwemmen.
 • Laat het sieraad minimaal #3………….. weken/maanden zitten voordat je gaat wisselen. Het balletje kan tussendoor wel gewisseld worden.

 

 Indicatie van genezingstijden van piercings 

De recentelijk geplaatste piercing zal over het algemeen enkele dagen gevoelig zijn of wat pijn doen. Daarna moet de pijn verdwenen zijn. Is dit niet het geval dan moet je contact opnemen met je piercer of in het uiterst geval met de huisarts. Verwijder het sieraad niet voordat een piercer of een arts is bezocht. Tijdens de genezingstijd mag het sieraad niet verwijderd worden. Dit ter voorkoming van het dichtgroeien van de piercing en infectiegevaar.

Oorlel 6 tot 9 weken
Kraakbeen oor 3 tot 9 maanden
Neus (neusvleugel en septum) 7 tot 9 weken
Lip 7 tot 9 weken
Wenkbrauw 6 tot 8 weken
Tong 4 tot 6 weken
Navel 6 tot 9 maanden
Tepel 6 tot 9 maanden
Dermal anchors en skindiver 6 tot 8 weken
Suface piercing 3 tot 9 maanden

Dit zijn gemiddelde genezing tijden en kunnen per persoon verschillen.

Heb je twijfel over het genezen van je piercing neem dan altijd contact met ONS op.
Liever 10x te veel dan 1x te weinig.