Piercing

Hoe werkt het bij ons in de shop.

Bij binnenkomst verwelkomen we je met een kopje thee of koffie. Dan kunnen we rustig bespreken welk sieraad jij graag wil gaan dragen.  We hebben echt heel veel keuze. Titanium, maar ook goud, met echte diamantjes of met Swarovski. Na je sieraden keuze bespreken we uitgebreid hoe je het wondje moet gaan verzorgen. Wij kijken vooral vooraf of de piercing die je wil laten zetten ook echt in jouw lichaam past. Niet elke vorm van lichaam is geschikt voor een bepaalde piercing. Het zal dan niet kunnen genezen of kunnen er veel complicaties zijn. Het kan dus gebeuren dat we de gewenste piercing niet kunnen zetten. Als je hiermee akkoord gaat dan vul je een toestemming formulier in. Hiervoor heb je altijd een geldig legitimatiebewijs nodig.

Werkwijze van de piercers

Het zetten van de piercing gebeurt in een gedeeltelijk afgesloten ruimte.
Uiteraard gebruiken we voor iedere piercing een nieuwe naald, een nieuw steriel sieraad en nieuwe steriele handschoenen. Het gereedschap (tangetjes, pincet ed.) dat we eventueel gebruiken wordt stuk voor stuk gereinigd, verpakt, gesteriliseerd en voorzien van een inpak- en houdbaarheidsdatum. Je mag uiteraard altijd vragen naar de houdbaarheidsdata en steriliteit van de producten die we op je gaan gebruiken!

Voordat we de piercing zetten, reinigen we de huid en markeren we de plek waar jij je piercing krijgt. Hierna kijk je in de spiegel om te kijken of dat exact de plek is waar je de piercing wilt hebben. Daarna wordt de huid gedesinfecteerd, worden de materialen opengemaakt die nodig zijn voor je piercing en doet de piercer nieuwe handschoenen aan. Het plaatsen van de piercing kan even pijn doen, maar dat gevoel zal snel vanzelf wegtrekken.

Na afloop van al dat spannende gedoe met het gaatje prikken bespreken kort nog even of je alle nazorg goed hebt begrepen. Je krijgt van ons een brochure mee waarin je veel kan nalezen. In deze brochure schrijven wij nog welk sieraad jij hebt gekozen en wanneer we je graag terug zien voor een checkup van de wondgenezing.

Heb je thuis nog vragen over het verzorgen? Bel ons gewoon, we helpen je graag. Het eindresultaat is immers het allerbelangrijkste.

Body Piercing wordt al eeuwen gedaan, maar zoals we het tegenwoordig doen is net even anders. Ik zal jullie de geschiedenis besparen.

Jarenlang heb ik gewerkt met een klem op de huid en dan de naald pas prikken, maar tegenwoordig werk ik daar nauwelijks meer mee. Ik gebruik nu bijna alleen mijn handen en een naaldje. Sommige piercings zet ik wel nog met een tang, voor het comfort van de klant. De tong is daar een voorbeeld van.

Misschien klinkt dat eng, maar deze techniek werkt veel beter dan die met een tang. De tang maakt iets meer schade aan de huid en deze zal dus meer opzwellen.  Sinds ik de “FREEHAND” (zonder tang) techniek gebruik merk ik dat veel klanten zeggen: “Hey, dat deed eigenlijk niet zo veel pijn.” Wonden genezen sneller en er hoeven minder lange sieraden in om de zwelling te overbruggen.

Ik onderscheid me van andere piercingshops in Nederland omdat ik naast piercer ook goudsmid ben. Daardoor is het bij mij mogelijk om op aanvraag sieraden te laten maken die speciaal zijn ontworpen voor jouw lichaam. Mocht je geïnteresseerd zijn in een custom-made sieraad, dan kunnen we samen gaan zitten en kijken wat er mogelijk is. Het sieraad dat ik voor jou maak zal nooit gereproduceerd worden, dus jouw idee blijft uniek.

Het plaatsen van Micro Dermal Anchors valt voor mij ook onder Piercen. Eigenlijk is het een Trans Dermal Implant (implant dat door de huid steekt) en die zet ik met een Biopsy Punch (appelboortje). Daarmee maak ik een klein rond gaatje waar het sieraad precies in past. Op deze manier zorg ik ervoor dat er geen druk op de huid staat en zal het mooier genezen dan wanneer het gezet zou zijn met een naald of mesje. Door het gebruik van hoogwaardige sieraden die ik ontworpen heb en die speciaal voor mij ontwikkeld zijn is de kans op afstoten heel klein en kun je jarenlang genieten van het glimmertje op je huid.

Bij alle procedures staat JOUW veiligheid voorop. Soms zal ik niet doen wat je van mij wenst. Hoe veel geld ik er dan ook mee zou kunnen verdienen, ik doe het niet. Dit is voor jouw gezondheid en zodat ik elke nacht lekker kan slapen.