Het team

Tom van Oudenaarden

Ik ben Tom van Oudenaarden,

Piercen is de lust in mijn leven geworden en zou niet meer anders willen doen. Het leuke van werken in een studio vind ik de omgang met verschillende mensen. Iedereen die bij mij binnenkomt zal dan ook met respect en aandacht behandeld worden.

Vroeger begonnen met werken als kok in restaurants en ik heb dat altijd met heel veel plezier gedaan tot ik in 2004 een motor ongeluk kreeg. Daar is mij rechter pols beschadigd en was werken in keukens niet meer te doen. Natuurlijk ben ik niet stil gaan zitten, maar op zoek gegaan naar ander leuk werk. Ik heb verschillende dingen geprobeerd, visboer, pakketbezorger enz. Ik kon daar mijn draai niet vinden.

Al vanaf jonge leeftijd ben ik erg geïnteresseerd in Piercings en Tattoo en heb op mijn 15de mijn eerste echte piercing laten zetten. Toen ik 16 jaar was heb ik ook me eerste tatoeage laten zetten. Ik ben tattoo’s en piercings blijven verzamelen en toen ik niet meer in de horeca werkte heb ik ook zichtbare piercings en tattoo’s laten zetten.

Door die interesse ben ik eens op zoek gegaan naar hoe ik zou kunnen leren piercen. Ik ging in die tijd veel met paps mee naar Barcelona waar om de hoek van het huis een studio zit. Toen ik een beetje contact kreeg met de eigenaar was ik veel te vinden in die studio. Daar het ik een hele hoop dingen gezien en geleerd over piercen en alles wat daar bij hoort.

In Nederland ben ik stad en land afgeweest om een leer plek te vinden. In 2006 was het dan zo ver en kwam ik terecht bij een piercing shop in Utrecht waar ik mijn kennis heb kunnen uitbreiden. Ik had mijn droombaan gevonden!

Op 1 januari 2014 opende ik de deuren van mijn eigen Studio ( piercing Studio Utrecht ).

Tegenwoordig doe ik meer dan piercen alleen. Omdat er veel vraag is naar sieraden die niet bestaan ben ik een opleiding goudsmeden gaan doen die ik in 2011 met succes heb afgerond. Als spreker ben ik vaak op IT Innovatie beurzen en congressen om lezingen te geven over de digitale toekomst. E-Health, wearables en implantables je kan het zo gek niet bedenken of het is in ontwikkeling.

Om mensen een breder aanbod te kunnen doen op het gebied van Body Art ben ik begonnen met brandmerken, scarification, 3d implantaten, magneten, RFID/NFC implantaten en body suspension en Tong-Splits
Ik ben de enige in regio Utrecht die aan deze vormen van bodymodification doet.

In begin 2019 heb ik een Studio in de Twijnstraat te Utrecht gekocht waar ik nu met een heel leuk team aan het werk ben. Deze locatie is groot genoeg om ook een Tattoo gedeelte te hebben en is mijn droom uitgekomen. Piercing&Tattoo Studio Utrecht is echt mijn kindje en ben sinds de gelukkigste man op aarde.