update 25-03-2020 10:35
Meestgestelde vragen

 • Is de winkel open?

Dat ligt er een beetje aan waarvoor je langs wilt komen. De winkel is beperkt open. Lees even verder op deze pagina.

 • Ik moest deze week voor controle langskomen. Wat nu?

Hopelijk gaat alles voorspoedig met de genezing van je piercing. Als dat zo is, zien we je heel graag zodra de shop weer helemaal open is. Als je ergens last van hebt, kun je het beste bellen naar de winkel. Vanuit daar gaan we met je verder.

 • Kunnen mijn no pull discs eraf?

Als je geen last hebt van de schijfjes, en het droogmaken van de huid en sieraad na het wassen gaan goed; hou dan nog even vol. Heb je er last van? Kijk dan verder bij de vraag ‘Wat te doen bij complicaties?’.

 • Waar koop ik verzorg- en onderhoudsproducten?

Het verzorgen van je piercing is altijd heel belangrijk. Je kunt je verzorgingsproducten kopen bij mij in de winkel op speciale tijden. Deze tijden staan op de pagina ‘openingstijden’ van deze website.

 • Kan ik bij jullie ook sieraden kopen?

Jazeker! We hebben een hele grote collectie sieraden van verschillende merken. We hebben sieraden van staal, titanium, zilver en goud. Tom heeft ook tijdelijk een goudsmeedatelier ingericht in de winkel, zodat je zelfs je eigen speciale sieraad kunt laten maken. Om te zorgen dat er niet te veel klanten tegelijkertijd in de winkel zijn, heeft de winkel speciale openingstijden voor de verkoop van sieraden.

Om aan de voorschriften van het RIVM te voldoen kan ik je helaas nu even niet helpen met sieraden wisselen. Eigenlijk zijn sieraden geen eerste levensbehoefte, daarom ben ik bezig met een webshop. Let op!! Hij is er nog niet, maar komt zo snel mogelijk.

 • Kan ik nog een piercing of tatoeage laten zetten bij jullie?

Nee, dat kan nu even niet. Veiligheid voor alles! Piercen en tatoeëren zijn contactberoepen en dat mag nu even niet van de overheid. Het is de bedoeling dat iedereen minstens 1,5 meter van elkaar vandaan blijft, ook op werkplekken zoals kappers en dergelijke. Maar hey, hou de gedachte vast en laat eventueel alvast door Tom een sieraad maken dat jij straks als beginsieraad wilt hebben. Kijk daarvoor verder op deze pagina.

 • Wanneer is de agenda weer open?

Daar kunnen we nu helaas nog geen duidelijkheid over geven. Zodra de kappers weer mogen, gaan wij ook weer! Hopelijk  6 april dus.

 • Wat te doen bij complicaties?
  Bel NIET je huisarts, die heeft het al druk genoeg. Bellen naar de winkel. We gaan vanuit daar met je verder. Dat kan o.a. inhouden dat er mail verkeer komt of misschien zelfs een bezoek aan onze winkel. Mogelijk zijn er aan een bezoek kosten verbonden, dit zal tijdig besproken worden, excuses voor dit ongemak. Zie de contact pagina van deze website voor de openingstijden van de telefoonlijn.

Update 24-03-2020 10:00u
Sorry lieve mensen

Helaas moet ik je melden dat de shop toch gesloten is totdat onze overheid het weer veilig genoeg vindt om dichterbij dan 1.5m van elkaar te komen. Net als kappers hebben wij een ‘close contact beroep’. Dit soort beroepen zijn nu niet veilig voor onze samenleving. Verder loop jij door je komst naar de studio meer risico om besmet te raken of om misschien zelfs anderen te besmetten. Veiligheid voor alles.

Blijf ons volgen via deze updatepagina of Instagram en Facebook

update 22-03-2020 20:00
Hallo lieve piercingvrienden,

Op deze pagina staan de actuele mededelingen omtrent het Coronavirus. Lees ze goed!

Maandag 23 maart 2020 is Piercing Studio Utrecht open. Wel zullen er een aantal dingen aangepast zijn. In verband met het tegengaan van de verspreiding van het Coronavirus is het belangrijk om het advies van het RIVM te volgen. Daarom zijn de volgende maatregelen van kracht:

 • Blijf thuis bij (lichte) verkoudheids- of ziekteverschijnselen
 • Beperk (sociale) contacten
 • Houd minstens 1,5 meter afstand van anderen
 • Was regelmatig je handen
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Zoals jullie van ons gewend zijn worden piercings en tatoeages op een steriele manier en in een schone omgeving geplaatst. Wel wil ik jullie in verband met het Coronavirus nogmaals attenderen het volgende:

…Als je niet ziek bent, brengt het zetten van een piercing of tatoeage niet meer risico’s met zich mee dan anders. Maar: als je net een piercing of tatoeage hebt laten zetten en je wordt ziek, vergroot dit de kans op complicaties. Het laten aanbrengen van een piercing of tatoeage brengt daarom nu een extra risico met zich mee.

Ben je verkouden of ziek, dan is het belangrijk om thuis te blijven, zelfs als je piercing ontstoken is!

Piercing Studio Utrecht is gedeeltelijk open voor piercings en tatoeages.

Voor tatoeages moet altijd al een afspraak gemaakt worden; dit blijft onveranderd. Let wel: neem geen extra personen (zoals vrienden e.d.) mee naar de winkel. Voor het laten zetten van piercings zullen er wel een aantal dingen veranderen. Om te kunnen voldoen aan het advies van het RIVM om minstens 1,5 meter afstand van elkaar te houden, zal Tom in zijn eentje zorg dragen voor het piercen en de winkel. Doordat Tom alleen is en de tatoeëerders veelal met hun klanten bezig zijn, kan het echter zijn dat de winkel telefonisch lastiger bereikbaar is. Toch hebben we het liefst dat je voor het laten zetten van een piercing een afspraak maakt. Dit voorkomt dat er te veel mensen tegelijkertijd in de winkel aanwezig zijn, zodat een afstand van 1,5 meter van elkaar gewaarborgd kan worden. Bovendien, het maken van een afspraak is voor jou ook fijn, omdat je minder lang hoeft te wachten.

Vanwege het feit dat de winkel telefonisch lastiger bereikbaar is, is het vanaf nu ook mogelijk om een afspraak te maken per e-mail.

Het maken van een afspraak per e-mail gaat als volgt:

 • Noem de dag en datum (minimaal 2 dagen van tevoren) waarop je gepiercet wilt worden;
 • Vertel om welke piercing het gaat;
 • Stuur je mail naar info@piercingutrecht.nl ;
 • Tom stuurt je een mail terug met daarin de mogelijke agendaplekjes van die dag;
 • Stuur een reply met daarin je gekozen agendaplekje;
 • Tom stuurt je een bevestiging van de afspraak.

Voor een check-up van je gezette piercing en verkoop van sieraden en verzorgingsproducten kun je zonder afspraak langskomen.

Let wel op onze vernieuwde openingstijden: (ma t/m za 11:00-18:30).

Vanwege het Coronavirus laten wij in het winkelgedeelte maximaal 4 klanten toe (dit is exclusief tatoeageklanten). Let op dat je in de winkel ook voldoende afstand van elkaar houdt. Daarnaast dien je je handen bij binnenkomst te desinfecteren met de gel die links naast de ingang hangt.

Tot slot heb ik mijn sieradencollectie uitgebreid.

De sieradencollectie komt binnenkort op de website te staan, maar ligt nu al in de winkel. In het echt zijn ze toch veel mooier dan online… Ook is er in de winkel tijdelijk een klein goudsmeedatelier ingericht. Tom gaat dus ook weer lekker achter de goudsmeedwerkbank zitten voor jullie custom made piercingideeën.

Al met al hoop ik jullie zo snel mogelijk in gezonde toestand vrolijk in de winkel te kunnen ontvangen!

Groetjes,
Tom van Oudenaarden