Ik ben Tom van Oudenaarden,

Piercen is de lust in mijn leven geworden en zou niet meer anders willen doen. Het leuke van werken in een studio vind ik de omgang met verschillende mensen. Iedereen die bij mij binnenkomt zal dan ook met respect en aandacht behandeld worden.

Vroeger begon ik met werken als kok in restaurants. Dat heb ik altijd  met heel veel plezier gedaan, tot ik in 2004 een motorongeluk kreeg. Daardoor is mij rechterpols beschadigd en was werken in keukens niet meer mogelijk. Natuurlijk ben ik niet stil gaan zitten, maar op zoek gegaan naar ander leuk werk. Ik heb verschillende dingen geprobeerd: visboer, pakketbezorger enz. maar daar heb ik nooit helemaal mijn draai kunnen vinden.

Al vanaf jonge leeftijd ben ik erg geïnteresseerd in Piercings en Tattoos. Op 15 heb ik mijn eerste piercing laten zetten en op mijn 16e mijn eerste tattoo. Vanaf toen ben ik tattoos en piercings blijven verzamelen en toen ik niet meer in de horeca werkte heb ik ook zichtbare piercings en tattoos laten zetten.

Door mijn interesse in piercings en tattoos ben ik op zoek gegaan naar hoe ik zou kunnen leren piercen. Ik ging in die tijd veel met mijn vader mee naar Barcelona waar om de hoek van het huis een studio zit. Toen ik een beetje contact kreeg met de eigenaar was ik veel te vinden in die studio, waar ik een hele hoop dingen heb gezien en geleerd over piercen en alles wat daar bij hoort.

In Nederland ben ik stad en land afgeweest om een leerplek te vinden. In 2006 was het zover en kwam ik terecht bij een piercing shop in Utrecht waar ik mijn kennis heb kunnen uitbreiden. Ik had mijn droombaan gevonden!

Op 1 januari 2014 opende ik de deuren van mijn eigen Studio (Piercing Studio Utrecht).

Tegenwoordig doe ik meer dan piercen alleen. Omdat er veel vraag is naar sieraden die nog niet bestaan, ben ik een opleiding goudsmeden gaan doen die ik in 2011 met succes heb afgerond. lees meer

Om mensen een breder aanbod te kunnen doen op het gebied van Body Art ben ik begonnen met brandmerken, scarification, 3d implantaten, magneten, RFID/NFC implantaten, body suspension en Tong-Splits, maar sinds het begin van covid-19 voeren wij helaas geen body-mods meer uit. Excuses voor dit ongemak. De focus van Tom en het team ligt volledig op goudsmeden en piercen.

In begin 2019 heb ik een studio in de Twijnstraat te Utrecht gekocht waar ik nu met een heel leuk team aan het werk ben. Piercing Studio Utrecht is echt mijn kindje en ik ben sindsdien de gelukkigste man op aarde.